Een verjaardagswens voor de PvdA

Loon op Zand, 9 februari 2016

Geachte heren Wim Kok, Ad Melkert, Wouter Bos, Job Cohen en Diederik Samsom,

Vandaag kreeg ik een door u ondertekende brief. Natuurlijk naar aanleiding van de 70ste verjaardag van onze partij. Gefeliciteerd met deze respectabele leeftijd. Ja, ook mijn partij sinds 1972 en nog steeds binnenboord.

Toch wil ik niet omzien naar alle onderwerpen waar de partij aan heeft bijgedragen. Veel mooie herinneringen en zaken die bereikt zijn, maar ook zaken die je het liefst wil vergeten.

De partij is op 9 februari 1946 ontstaan uit een fusie van de Sociaal-Democratische Arbeiderspartij, De Vrijzinnige Democratische Bond (VDB) en de Christelijk-Democratische  Unie (CDU). Ik zie uit naar een vergelijkbare dag waarin echte samenwerking tot stand komt met alle progressieve bewegingen die ons land rijk is.

Ik wil graag vooruitkijken naar een toekomst waar ik in wil en kan geloven.

Een toekomst waar op een zekere dag een beweging tot stand komt met plaats voor progressieve medelanders uit alle windhoeken en ieder met hun eigen beginselen en idealen.

Een progressieve beweging met

  • medelanders die gemeen hebben dat zij zich keihard inzetten voor het voortbestaan van deze planeet en oog hebben voor de verloedering van natuur en milieu;
  • medelanders die onverschilligheid, uitsluiting en hebzucht tegen gaan en opkomen voor gelijke rechten voor iedereen;
  • medelanders die in staat zijn om met elkaar samen te werken om progressieve doelen te bereiken en voorrang geven aan menselijke waardigheid in plaats van voorkeur te geven aan economische belangen.
  • medelanders die bereid zijn om verantwoordelijkheid te dragen voor hun leefomgeving en zich daar voor inzetten.

De Partij van de Arbeid is belangrijk voor deze progressieve beweging. Zij kan van deze beweging deel uit maken. Een beweging met plaats voor iedereen die de doelstellingen van deze beweging deelt en deze gezamenlijk wil realiseren.

Deze verjaardag is een prima dag om in de nabije toekomst hard mee te werken aan het bij elkaar trommelen van alle progressieve krachten in dit land. Niet door de eigen idealen en beginselen van de partij voorop te stellen maar door samenwerking te realiseren met alle progressieve krachten met idealen waar het hele land maximaal profijt van kan hebben.

Samen kunnen we dan bouwen aan een samenleving waarin we vooruitgang mogelijk maken voor iedereen, en ons verzetten tegen hebzucht en verrijking. Aan een samenleving waarin we voor elkaar opkomen, als ongelijkheid, discriminatie en uitsluiting op de loer liggen. Die samenleving komt niet vanzelf maar kan met een progressieve beweging dichter bij komen. Een toekomst om in te geloven?

Fijne verjaardag verder.

Met hartelijke groet,

Peter Flohr

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s