Over mij

In 1949 ben ik geboren op Sumatra in Plaju, bij Palembang. December 1954 verhuisden wij naar Nederland. Na een kleine 2 jaar huisvesting in contract-pensions heeft ons gezin zich definitief kunnen vestigen in Oosterbeek.

Na mijn middelbare schooltijd (1967) heb ik een jaar in Den Helder de opleiding gevolgd voor Marineofficier. Na een jaar heb ik gekozen voor een opleiding in de automatisering als programmeur bij het rekencentrum van de Heidemaatschappij in Arnhem. Een jaar later kon ik aan de slag bij scheepswerf Van der Giessen de Noord in Krimpen aan de IJssel als programmeur. Na 2 jaar heb ik de overstap gemaakt naar een servicebureau voor automatisering (IEA/ADP) in Rotterdam.

In 1973 stapte ik over naar een opleiding voor socioloog. De eerste 3 jaar full-time en daarna als deeltijdstudent. Uiteindelijk studeerde ik af in juni 1981.

In september 1977 kon ik aan de slag bij de Katholieke Universiteit Brabant (nu UVT). Ik startte als onderzoeksondersteuner. Vanaf 1985 begon ik naast mijn baan bij de universiteit een eigen onderzoeksbureau. Vanaf 1998 t/m 2019 werkte ik fulltime samen met mijn partner Nanny Verheijen in ons onderzoeksbureau Flohr & Verheijen vof.

Vanaf 2011 volg ik zoveel mogelijk publicaties en activiteiten over de “Indische Kwestie”. Hiertoe werd ik vooral gemotiveerd na het lezen van de dagboeken van mijn ouders en gesprekken met familieleden over hun ervaringen in de oorlog. ’42-’49.