Alles om het rendement

In enkele alinea’s samengevat door Peggy Stein waar het bij rechtsherstel van de Indische Kwestie om gaat. Als je op hoge leeftijd zoals Paul de Blot en zoals mijn tante Loes Hoogvelt-Flohr (die op de foto naast hem zit) duidelijk maakt dat hen onrecht is aangedaan dan hoort de Nederlandse Staat dat serieus te nemen. Waar men zich al die jaren tot nu toe achter verschuilt zijn uitspraken die in de jaren vijftig zijn gedaan. Uitspraken die niet meer geldig kunnen zijn. Juridisch niet maar zeker moreel niet. Deze blog van Peggy Stein neem ik over op mijn Blog, gewoon omdat het belangrijk is om deze zoveel mogelijk te delen.

ps.blog

Op 30 september 2019, sprak de heer Paul de Chauvigny de Blot de Tweede Kamer toe. Hij zei het simpel.

“Wat ik wil vertellen is dit, ik ben 5 jaar in een concentratiekamp geweest. 3 jaar als militair, en twee jaar erna bij de Indonesiërs. Ik werd direct na mijn bevrijding weer ingekwartierd als militair. Na 5 jaar concentratiekamp. Met 35 gulden en 1 stel kleren, kon ik naar huis gaan. Ik heb verder nooit meer iets gehoord. Dat is dus na de oorlog. Wat is dan mijn vraag? Mijn vraag is alleen maar 1 ding eigenlijk, dat is… wij hebben in de oorlog gevochten. Of we zeggen wij zijn in de oorlog vernederd. Ik ben zelf bij de commando’s bij Tandjung als 18 jarige militair soldaat, gewoon soldaat. Mijn grote vraag is nu. In hoeverre heeft de regering hier oog voor.” Hij doelde hier op zijn salaris dat hij…

View original post 519 woorden meer

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s