Stand van zaken backpay

Er wordt met een grote boog om de feitelijke uitvoering tot op heden gepraat. Daar wordt met geen woord over gerept en dat is heel erg jammer. Aantoonbaar is gebleken dat niet in alle gevallen de uitvoering vlekkeloos is verlopen met tot gevolg dat onnodig pijn en verdriet ontstaan is. Gezwegen wordt over de inzet van vrijwilligers vanuit de Indische gemeenschap en een particuliere onderneming die zich met deze kwestie over de kop heeft gewerkt! SVB heeft niet zonder die inzet haar werk kunnen doen. De vragen die in de IIde Kamer zijn voorgelegd aan de staatssecretaris zijn vanuit die vrijwillige inzet naar voren gekomen. Hier wordt geen aandacht aan gegeven. Jammer.

Java Post

Vandaag, 16 februari 2017, informeerde staatssecretaris Martin van Rijn van het ministerie van VWS de Tweede Kamer over de stand van zaken met betrekking tot de Uitkeringsregeling Backpay. Hij deed dit per brief, gericht aan de voorzitter.

Staatssecretaris Van Rijn (archieffoto NRC) Staatssecretaris Van Rijn (archieffoto NRC)

 

Geachte voorzitter,

U heeft mij gevraagd de Tweede Kamer te informeren over de stand van zaken met betrekking tot de Uitkeringsregeling Backpay. In de voortgangsrapportage uitvoering wetten oorlogsgetroffenen van 3 november 2016 (Kamerstuk 20 454, nr. 123) heb ik u reeds gemeld dat deze regeling tot en met 2017 wordt verlengd. Daarnaast wil ik u alvast de inhoudelijke contouren schetsen van de aangekondigde collectieve erkenning voor de Indische gemeenschap in Nederland[1], vanuit voorkeuren van die gemeenschap zelf.

Uitvoering Uitkeringsregeling Backpay
De Nederlandse regering heeft met de brief aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal van 3 november 2015 (Kamerstuk 20 454, nr. 115)…

View original post 2.006 woorden meer

Dit bericht werd geplaatst in Indische Kwestie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Stand van zaken backpay

  1. Pingback: Uitvoering van de Backpay-regeling | Blog Peter Flohr

  2. Mijn vader was iemand van de KNIL ( KONINKLIJKE NEDERLAN DSE INDISCH LEGER ) Oorlogslachtoffer, en ook nog daarvoor gevangen genomen door die tering japanners, zij moeten hier zich ook maar moeten verantwoorden en getuigen en bewijzen dat het zo was geweest. had hij dan geen rechten om te vechten? Of zou hij en zijn broer samen een paar mitrrailleurs in handen nemen zonder bevoegdheden te gebruiken ? Dat denk ik toch niet hè? De naam mijn vader, al is hij gestorven is: JEAN ERNST HENDRIK PIETER JACOB DANIËLS, GEBOREN TE SEMARANG 02_11_1902.
    En had werk op Makassar en trouwde met mijn moeder genaamd HELENA SUZANNA SINANU , en daar waren ook 6 kinderen geboren te Watampone-Bone. Mijn vader was het hoofd van de PTT , we hadden het goed en mijn ouders hadden 4 mensen in dienst een chauffeur, tuinier en oppas voor de kinderen en wij hadden een wit stenen huis omringt met hoge hekken. Mijn vader was in bezit van een auto en een beca ( fiets-karretje ) kregen toen bericht dat wij het land moesten verlaten en omdat de KNIL milaiteren van indisch leger was, moesten we genoodszaak alle bezittingen en alles wat ons dierbaars zijn, en ook de families verlaten en naar Nederland emigreren.
    We waren met dan met vader en moeder en met 6 kinderen een nieuw leven in Nederland gaan beginnen. Ongeveer,Augustus 1964.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s