Troostmeisjes

Een geschiedenis die nog steeds geen geschiedenis is. Pas geschiedenis wordt als recht wordt gedaan aan dit vreselijke onrecht. Een verhaal dat gedeeld moet worden. Opdat we dit nooit zullen vergeten.

Hieronder een radiodocumentaire van NPO1-Spraakmakers op 4 augustus met onder andere een radio-interview met Griselda Molemans. Zij is al een tiental jaar actief bezig om deze mensenrechtenschennis te onderzoeken en zo volledig mogelijk in beeld te krijgen.

Naast het radio-interview deel ik een indrukwekkende video waarin Indonesische slachtoffers hun verhaal (proberen te) vertellen.

Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Herdenking, Het Recht, Japanse bezetting in Azië, Ontrechting, Politiek, Recht & Onrecht en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Troostmeisjes

  1. flashyflasch zegt:

    Mijn moeder vertelde ons al de andere kant van de geschiedenis wat eigenlijk niet belicht werd in onze geschiedenisboeken. Dank dat ik weer even stil mocht zijn van binnen. 🙏🏼

  2. J.Jonker-Smit zegt:

    Wanneer krijgen de mensen in Nederland een beeje zicht op hetv lijden en verdriet van hun mede landgenoten in Ned.Indie?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s